Οι Κύριες Υποδομές μας

Από τους πρώτους φορείς που αποδέχθηκαν και ενίσχυσαν τη δημιουργία και την λειτουργία αυτού του εναλλακτικού εγχειρήματος είναι ο Δήμος Ανωγείων ο οποίος με την αμέριστη συμπαράστασή του κάνοντας πράξη τα πιστεύω του προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση υποδομών με στόχο μέσα από τη λειτουργία τους να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό.

Ο τόπος του Βοσκού

Πρόκειται για μια αναπαράσταση των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των καταλυμάτων των βοσκών.

Το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης

Το κέντρο αρχαιολογικής πληροφόρησης είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχαιολόγο, Γιάννη Σακελλαράκη και τη σύζυγό του, Έφη Σαπουνά.

Ο Χώρος Μουσικής Μελέτης

Χώρος για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες των Ανωγείων, που περιέχει συγγράμματα, ηχητικό και φωτογραφικό υλικό που αφορούν τη μουσική παράδοση των Ανωγείων.

Δραστηριότητες

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ν-Ιδαία Συνεργασία» έχει έδρα στην ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και πολιτιστικής αξίας περιοχή των Ανωγείων, όπου υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων και υποδομών για τον επισκέπτη

Μάθετε περισσότερα

Πληροφοριακό υλικό, για τις υποδομές της Ν-Ιδαία Συνεργασία Κοιν.Σ.Επ.

Ο τόπος του Βοσκού

Πρόκειται για μια αναπαράσταση των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των καταλυμάτων των βοσκών.

Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης

Το κέντρο αρχαιολογικής πληροφόρησης είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχαιολόγο, Γιάννη Σακελλαράκη και τη σύζυγό του, Έφη Σαπουνά.

Χώρος Μουσικής Μελέτης

Χώρος για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες των Ανωγείων με συγγράμματα, ηχητικό και φωτογραφικό υλικό της μουσική παράδοση των Ανωγείων.

Δραστηριότητες

Η περιοχή των Ανωγείων, προσφέρεται στον επισκέπτη για πολλές δραστηριότητες μέσω των υποδομών που υπάρχουν σε αυτή..

Διαβάστε σχόλια για το έργο μας

Τα νέα διαδίδονται. Μάθετε λένε για εμάς.

 • Στον τόπο του Βοσκού, ζήσαμε την αυθεντική εμπειρία της κρητικής παράδοσης'24 Μαρτίου, 2020'

  Σε ένα λόφο λίγο έξω από τα Ανώγεια, στο δρόμο προς το Οροπέδιο της Νίδας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κτιριακές και υπαίθριες εγκαταστάσεις στεγάζεται ένα ανοιχτό μουσείο για την κτηνοτροφική παράδοση των Ανωγείων. Στους χώρους του «Τόπου του Βοσκού» ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με τους χώρους και τις δραστηριότητες που συνθέτουν την καθημερινή παραδοσιακή ζωή του ανωγειανού βοσκού, να γνωρίσει τα παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα και τον τρόπο παρασκευής τους.

  :- Μανωλακάκη Γιάννα Κάτοικος Ηρακλείου
 • Στο Κέντρο Αρχοιλογικής Πληροφόρησης σίγουρα θα ξαναπάμε για να το γνωρίσουν κι οι φίλοι μας.'1 Νοεμβρίου, 2017'

  Το κέντρο αρχαιολογικής πληροφόρησης είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο αρχαιολόγο, Γιάννη Σακελλαράκη και τη σύζυγό του, Έφη Σαπουνά. Πρόκειται για μία αίθουσα πληροφόρησης των ανασκαφών του Ιδαίου Άντρου και της Ζωμίνθου, που επί χρόνια εργάστηκαν σκληρά στους δύο χώρους ο αείμνηστος και η σύζυγός του.

  :- Θωμαΐς Σπυρίδων Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Βιώσαμε την Ανωγειανή παράδοση με τον πλέον ξεχωριστό τρόπο'9 Νοεμβρίου, 2020'

  Η «Ν-Ιδαία Συνεργασία» έφτιαξε ένα χώρο επισκέψιμο για εμάς τους και τους επισκέπτες των Ανωγείων, όπου βρήκαμε συγγράμματα, ηχητικό και φωτογραφικό υλικό που αφορούν τη μουσική παράδοση των Ανωγείων.

  :- Ιάσωνας Παπαδόπουλος Κάτοικος Αθήνας